Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Apollo (solocornetsectie)
Apollo (trombonesectie)
Artemis
de Deudouwers

Oud papier

Inzameling oud papier

Het oud papier wordt altijd ingezameld op de 2e zaterdag van de maand. De inzameldata voor het oud papier worden ook vermeld op de Afvalkalender van de Gemeente Veere die elk jaar huis-aan-huis wordt verspreid. Een dringend verzoek: wilt u het papier uiterlijk om 8.30 uur goed verpakt aan de weg zetten. Inwoners die gebruik willen maken van de vaste papiercontainer kunnen van maandag t/m zaterdag van 9.00 - 18.00 uur terecht op het gemeenteterrein aan de Nijverheidsweg. Wilt u het papier netjes opstapelen? Dat scheelt ons en degenen die na u komen een heleboel werk.

Wat kunt u wel en wat kunt u niet inleveren bij het oud papier? Wel bij het oud papier: cadeaupapier, computeruitdraaien, eierdozen, enveloppen, kartonnen ver-pakkingen, kranten, papieren verpakkingen, papiersnippers, reclamedrukwerk, schrijfpapier, telefoongidsen, tijdschriften.

Niet bij het oud papier: behang, carbonpapier, foto's, geplastificeerd papier*, frisdrankverpakkingen**, keukenrollen (vuil), koffiefilters (vuil), sanitairpapier (vuil), verontreinigd (vuil) papier, wc-papier (vuil), zuivelverpakkingen**.

*Geplastificeerd papier is bedekt met een plastic folie. U kunt dit zelf vaststellen door te proberen het papier te scheuren. Als dit niet lukt, is het papier geplastificeerd.

**Frisdrank- en zuivelverpakkingen en andere kartonnen verpakkingen met een beschermlaagje kunnen worden gerecycled, maar er kan niet opnieuw papier van worden gemaakt. Daarom moet u het apart inleveren. Dit kan onder meer in ruim vijftig supermarkten in Nederland; informeer hiernaar bij uw gemeente. Van zuivel- en frisdrankverpakkingen kan onder andere plaatmateriaal worden gemaakt.

Meer informatie over de inzameling van oud papier kunt u vinden op http://www.papierinfo.nl

Contactpersoon: H. Koops 0118 – 584158